top of page

vlooienmarkt

Jaarlijks organiseert Jong Nederland de Fakkel een vlooienmarkt in de meivakantie. Hier lees je er alles over!

De vlooienmarkt van 2024 was een heel groot succes! Op dit moment is nog niet bekend wanneer de vlooienmarkt van 2025 plaatsvindt. Houd deze website in de gaten, want de datum verschijnt hier vanzelf zodra die is vastgesteld! Help je ons mee om zo veel mogelijk inkomsten te genereren voor onze vereniging? Je kunt ons helpen door spullen voor de verkoop te komen brengen, op de dag zelf te komen helpen als vrijwilliger in een marktkraam óf natuurlijk door als klant op de markt de leukste spulletjes te komen kopen!

kramen vlooienmarkt
vlooienmarkt opbod veiling spullen

spullen brengen

Om onze bezoekers op de vlooienmarkt ieder jaar een gevarieerd aanbod te kunnen bieden, verzamelt Jong Nederland de Fakkel het gehele jaar door spullen die we op de markt kunnen verkopen. Je kunt buiten de schoolvakanties op iedere vrijdagavond vanaf 20.00 uur spullen komen brengen. Voorwaarde is wel dat het in een kartonnen doos moet passen. Let op: wij weigeren groot én klein meubilair, witgoed, computers, computerschermen en afval. Op de vrijdag en de zaterdag vóór de vlooienmarkt kun je ook bij ons terecht voor het brengen van spullen: op vrijdag van 09.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Je zorgt daarmee voor inkomsten voor onze vereniging en onze leden en vrijwilligers zijn je daarvoor heel dankbaar.

de markt bezoeken

Jaarlijks wordt onze vlooienmarkt georganiseerd op ons eigen terrein. De vlooienmarkt kent een gratis toegang en vindt meestal plaats op de zondag aan het einde van de meivakantie van 13.00 uur tot 16.00 uur. We verkopen veel verschillende spullen: van boeken en kleding tot speelgoed en kunst en van huishoudelijke artikelen en tv’s tot schoenen en tassen. Daarvoor verzamelen we het gehele jaar door spullen die we op deze vlooienmarkt kunnen verkopen.

marktkramen vlooienmarkt
marktkramen vlooienmarkt

helpen als vrijwilliger

Onze vlooienmarkten zijn ieder jaar weer een groot succes, maar dit succes kan alleen blijven voortbestaan met voldoende helpende handjes vóór, óp en ná de dag van de vlooienmarkt. De grootschalige voorbereidingen beginnen altijd op de donderdag vóór de vlooienmarkt: dan wordt het volledige gebouw klaargemaakt en ingericht om op zondag honderden bezoekers te kunnen ontvangen. Op vrijdag komen mensen spullen brengen voor de verkoop en die spullen moeten op categorie worden gesorteerd. Hierbij is altijd véél hulp nodig! Op zaterdag moeten ook nog veel spullen worden gesorteerd. De échte massale hulpvraag is er natuurlijk op de zondag zelf. Alle record-vlooienmarkten in onze geschiedenis hadden één ding gemeen: er waren in totaal meer dan 100 mensen om te helpen. Help je ook vrijwillig mee? Aanmelden kan door een mailtje naar dit adres: jndefakkelvlooienmarkt@gmail.com.

bottom of page